Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες απορίες που έχουμε συναντήσει. Μην διστάσετε σε καμμία περίπτωση να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν οι ερωτήσεις σας δεν καλύφθηκαν.

Σε πόσο χρόνο μου παραδίνεται το κοντέινερ;

Από το στιγμή που θα εξοφληθεί το τιμολόγιο σε 24-48 ώρες αν δεν είναι τόπος παράδοσης κάποιο από τα νησιά μας που την ευθύνη για τη μεταφορά την έχουν τα πρακτορεία που συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε καλύτερο ναύλο για το πελάτη.

Eίναι στεγανό το κοντέινερ μου;

Ολα τα κοντέινερ τεστάρονται και επισκευάζονται από τους ειδικούς μας σαν 100 % wind and water tight

Yπάρχει ασφάλεια μεταφοράς; Αν συμβεί κάτι στο δρόμο;

H ασφάλεια του ανθρώπινου προσωπικού και των εμπορευμάτων που μεταφέρουμε είναι το πρώτο και κύριο μας μέλημα από την αρχή ιδρύσεως της εταιρείας. Ολες οι μεταφορές είναι ασφαλισμένες κατά παντός κινδύνου μέχρι 70000 αξίας.
Σε περιπτωση που η αξία αμπορευμάτων υπερβαίνει την αξία αυτή σε συνεννόηση με τον πελατη και τους ασφαλιστές μας δημιουργείται ξεχωριστό συμβόλαιο.

Μπορώ να αποθηκεύσω τα πράγματά μου με ασφάλεια;

Είτε σε υπαίθριο χώρο είτε σε κοντέινερ που σας παρέχουμε έναντι αντιτίμου με παρακολούθηση 24/7 και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τα αντικείμενα σας παραμένουν ασφαλή και ασφαλισμένα μέχρι 400.000 ευρώ.

Τι πλάτος έχει το κοντέινερ;

Τα κοντέινερ έχουν πλάτος 2,44 m

Τι είναι το CW container;

Άλλη η πιστοποίηση cargoworty και άλλη η wind and water tight. Δε μπορούν όλα τα κοντέινερ που πιστοποιούνται σαν WWT να είναι και CW. Αντιθέτως, όλα τα κοντέινερ που πληρούν τα κριτήρια στοίβαξης και μπορούν να πιστοποιηθούν για να ταξιδέψουν με εμπόρευμα ως CW τότε είναι και wind and water tight (στεγανά και προστατευμένα από το τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος πχ σκόνη κτλ).

Γιατί κοντέινερ ιδίων διαστάσεων έχουν διαφορετικές τιμές;

H κατάσταση του κάθε κοντέινερ έιναι διαφορετική. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν τη τιμή είναι η χρονολογία κατασκευής, ένας άλλος οι τυχόν μικροφθορές, ένας τρίτος η εργασία του προσωπικού μας που έχει πραγματοποιηθεί ώστε να φτάσει στο τελικό στάδιο πώλησης.

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα κοντέινερ;

Αυτό εξαρτάται από τη χρήση που θα έχει το container. Είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να έχουν μια επίπονη ζωή μεταφέροντας εμπορεύματατα σε όλα τα μέρη του κόσμου και πολλές φορές κάτω απο αντίξοες συνθήκες. Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και ασφαλή. Ένα μεταχειρισμένο container θα έχει συνήθως διεθνή ναυτιλιακή χρήση για τουλάχιστον 10 χρόνια και ακολουθώντας τις οδηγίες φροντίδας του κοντέινερ η διάρκεια της ζωής του μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 έτη. Τα καινούργια containers τα οποία έχουν κάνει μόνο ένα ταξίδι από τη χώρα κατασκευής τους και με λογική χρήση και συντήρηση έχουν διάρκεια ζωής πάνω απο 30 έτη.

Χρειάζεται άδεια πολεοδομίας το κοντέινερ;

Ανάλογα τη χρήση που θα του κάνετε. Καλέστε μας να σας λύσουμε κάθε απορία και να δούμε το ζήτημα σας ξεχωριστά. Προτεραιότητα για εμάς είναι η ξεχωριστή σχέση που χτίζουμε με το κάθε πελάτη η οποία βασίζεται στην ειλικρίνια και την εμπιστοσύνη.

Πότε και πώς γίνεται η πληρωμή;

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας εκδίδεται τιμολόγιο ή προτιμολόγιο ανάλογα τη περίσταση, γίνεται εξόφληση του ποσού αυτού ηλεκτρονικά μέσω τραπέζης στους λογαριασμούς της εταιρείας και η παράδοση του γίνεται στο συμφωνηθέν χρόνο παράδοσης ο οποίος μετά από συνεννόηση μπορεί και να είναι αυθημερόν.

Πόσες παλέτες χωράνε σε ένα κοντέινερ;

Συνήθως χωράνε 9 με 11 παλέτες στο 6μετρο και 20-21 στο 12μετρο, ανάλογα το μέγεθος των παλετών. Μπορείτε να δείτε εδώ τις διαστάσεις των εμπορευματοκιβωτίων για διευκρινήσεις.